Utorok, 26. september, 2017 | Meniny má Edita
Pridajte si svoje mesto

Kontroverzné vyhlásenie podpísal aj primátor

Pokiaľ prezidentov a premiérov Európskych krajín, USA či Izraela považujú pre svoj názor za konšpirátorov, primátora teší, že sa dostal do takejto spoločnosti.

Ján Blcháč.(Zdroj: (TASR))

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. BRATISLAVA. Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč sa podpísal pod vyhlásenie Hospodárskeho klubu o migrácii.

Niektoré slovenské denníky a spravodajské weby, medzi inými aj Sme a Denník N, sa zhodujú, že v obsahu vyhlásenia je viacero konšpirácií.

Útočia na tretí sektor

V dokumente, ktorý na svojom webe v pôvodnej verzii uverejnila štátna tlačová agentúra TASR sa napríklad píše: „Platené mimovládne organizácie robia sprisahania, Európania sa stávajú nevoľníkmi vo vlastnej krajine a protinárodné štruktúry uplatňujú ľudskoprávny imperializmus.“

Ján Blcháč

V texte výzvy sa ďalej píše, že súčasná migrácia je precízne politicky a mediálne organizovaný stret s našou európskou civilizáciou.

Vyhlásenie tiež útočí na tretí sektor. „Náš klub nevytvára nejaké sprisahania, ako sme svedkami u mnohých, zahraničím platených, mimovládnych organizácií,“ píše sa v texte.

Autori výzvy sa netaja zámerom ovplyvňovať politiku: „Nuž, povedzme, naše združenie - náš klub bez akéhokoľvek ostýchania sa verejne zaoberá politikou.“

Takáto spoločnosť ho teší

„Migrácia je dnes nepochybne najväčším problémom Európy. Podľa môjho názoru je základnou úlohou štátu a jeho predstaviteľov chrániť svojich občanov a identitu národa, podobne ako to dnes robia predstavitelia viacerých európskych krajín, ale aj USA či Izraela,“ povedal k vyhláseniu Ján Blcháč.

Primátor ku konšpiračnému obsahu dodal, že pokiaľ prezidentov a premiérov týchto krajín považujú pre svoj názor za konšpirátorov, teší ho, že sa dostáva do takejto spoločnosti.

Okrem mikulášskeho primátora sa pod text podpísal aj policajný prezident Tibor Gašpar, dekan Fakulty matematiky, informatiky a fyziky Univerzity Komenského Jozef Masarik, vedec a podnikateľ Štefan Kassay, šéfredaktor skrachovaného Hospodárskeho denníka Peter Kasalovský či bývalý minister práce za HZDS Vojtech Tkáč.

article_photo(zdroj: )

1. Najkratšia lanovka v Československu 2 104
  2. Desať celkov malo pre zlé počasie voľno 349
  3. Ružomberskí juniori opäť vyhrali, Z. Poruba remizovala 224
  4. Cestári zrušili po dvadsiatich rokoch cyklopruh. Potichu 128
  5. Dôchodkyňa, ktorú dnes ráno zrazilo v centre mesta auto, zomrela 103
  6. Voľby do VÚC 2017 Liptovský Mikuláš: Zoznam kandidátov na poslancov 79
  7. So stavbou urgentného príjmu stavbári meškajú 76
  8. Vo Francúzsku sa začínajú vodácke majstrovstvá sveta 59
  9. Takto bezohľadne jazdia naši vodiči Video 51
  10. V jesennom počasí sa zrodila remíza 51

Riešime za Vás

Šetrenie vody
Liptovský Mikuláš

Šetrenie vody

V riešení
Policajná hliadka hrala v službe futbal.
Liptovský Mikuláš

Policajná hliadka hrala v službe futbal

Vyriešené
Pridaj svoj podnet

Najčítanejšie správy

Mikuláš

Najkratšia lanovka v Československu

V archíve našich MY Liptovských novín sme narazili na peknú spomienku, jednosedačkovú lanovku, ktorá vozila turistov k Demänovskej jaskyni slobody.

Desať celkov malo pre zlé počasie voľno

V jednotke sa neodohrali dva zápasy. Druhá trieda nevidela v akcii šesť tímov.

Ružomberskí juniori opäť vyhrali, Z. Poruba remizovala

Ligovým futbalistom sa darilo najmä na domácich trávnikoch.

Cestári zrušili po dvadsiatich rokoch cyklopruh. Potichu

Mikulášania prišli o vyše trojkilometorvý cyklopruh zo sídliska do mesta. Štátni cestári ho jednoducho pretreli na bielo.

Dôchodkyňa, ktorú dnes ráno zrazilo v centre mesta auto, zomrela

Dnes ráne neďaleko Stop Shop-u auto zrazilo dôchodkyňu. Tá zraneniam podľahla.

Blízke regióny

Matka aj jej druh skončili za týranie malého Miška vo väzbe

Týranie dieťaťa nahlásila polícii 18-ročná suseda, ktorej sa nepáčilo, ako chlapcovi ubližovali. Dnes o prípade rozhodoval Okresný súd v Dolnom Kubíne.

Nechala spustnúť svojho vnuka

Z prečinu ohrozovania mravnej výchovy bola obvinená 54-ročná žena z Martina.

Toto sú kandidáti na žilinského župana a poslancov za Oravu

V župných voľbách si vyberieme vyberieme na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja spomedzi deviatich kandidátov.

Päť kandidátov na predsedu BBSK zadáva spoločne prieskum u dvoch agentúr

Piati kandidáti na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorí sa stretli už pri dvoch okrúhlych stoloch, dnes na tlačovej besede v Banskej Bystrici deklarovali

Všetky správy

Štvrtý titul? O rok naň Sagan môže zabudnúť

Trať majstrovstiev sveta v Innsbrucku v roku 2018 je samý kopec.

Pozrite si záver MS z Bergenu, ktorý nebol v televízii

Zábery z helikoptéry ukazujú nástupy v posledných kilometroch aj to, ako skupina favoritov dostihla úniky.

Ešte v marci robil v obleku kľuky. Železná vôľa urobila z Jana Třísku Američana

Legendárny herec z Obecnej školy sa už v Česku necítil doma.

Sagan či Hantuchová sa budú plateniu daní na Slovensku vyhýbať ťažšie

Ministerstvo financií vysvetľuje, že zmenou chce zakročiť proti agresívnemu daňovému plánovaniu a presunu ziskov mimo územia Slovenskej republiky.

Kam vyraziť