Streda, 22. november, 2017 | Meniny má Cecília
Pridajte si svoje mesto

Kontroverzné vyhlásenie podpísal aj primátor

Pokiaľ prezidentov a premiérov Európskych krajín, USA či Izraela považujú pre svoj názor za konšpirátorov, primátora teší, že sa dostal do takejto spoločnosti.

Ján Blcháč.(Zdroj: (TASR))

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. BRATISLAVA. Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč sa podpísal pod vyhlásenie Hospodárskeho klubu o migrácii.

Niektoré slovenské denníky a spravodajské weby, medzi inými aj Sme a Denník N, sa zhodujú, že v obsahu vyhlásenia je viacero konšpirácií.

Útočia na tretí sektor

V dokumente, ktorý na svojom webe v pôvodnej verzii uverejnila štátna tlačová agentúra TASR sa napríklad píše: „Platené mimovládne organizácie robia sprisahania, Európania sa stávajú nevoľníkmi vo vlastnej krajine a protinárodné štruktúry uplatňujú ľudskoprávny imperializmus.“

Ján Blcháč

V texte výzvy sa ďalej píše, že súčasná migrácia je precízne politicky a mediálne organizovaný stret s našou európskou civilizáciou.

Vyhlásenie tiež útočí na tretí sektor. „Náš klub nevytvára nejaké sprisahania, ako sme svedkami u mnohých, zahraničím platených, mimovládnych organizácií,“ píše sa v texte.

Autori výzvy sa netaja zámerom ovplyvňovať politiku: „Nuž, povedzme, naše združenie - náš klub bez akéhokoľvek ostýchania sa verejne zaoberá politikou.“

Takáto spoločnosť ho teší

„Migrácia je dnes nepochybne najväčším problémom Európy. Podľa môjho názoru je základnou úlohou štátu a jeho predstaviteľov chrániť svojich občanov a identitu národa, podobne ako to dnes robia predstavitelia viacerých európskych krajín, ale aj USA či Izraela,“ povedal k vyhláseniu Ján Blcháč.

Primátor ku konšpiračnému obsahu dodal, že pokiaľ prezidentov a premiérov týchto krajín považujú pre svoj názor za konšpirátorov, teší ho, že sa dostáva do takejto spoločnosti.

Okrem mikulášskeho primátora sa pod text podpísal aj policajný prezident Tibor Gašpar, dekan Fakulty matematiky, informatiky a fyziky Univerzity Komenského Jozef Masarik, vedec a podnikateľ Štefan Kassay, šéfredaktor skrachovaného Hospodárskeho denníka Peter Kasalovský či bývalý minister práce za HZDS Vojtech Tkáč.

article_photo(zdroj: )

1. Ak bude mrznúť, lyžovať sa bude možno už v novembri 851
  2. V Jasnej otvoria nové centrum 528
  3. Strom ktorý chceli ľudia vypíliť, ozdobí cez Vianoce námestie 207
  4. Liptov je srdcom slovenského skialpinizmu 165
  5. Liptovský hrad viac nebude len ruinou, zveľaďuje ho občianske združenie Video 133
  6. Na stanici hrá z rozhlasu óda na pálenku alebo erotická pieseň 125
  7. Pre skládku dostalo mesto ďalšiu pokutu 68
  8. Šikovný trh oslavuje päť rokov fungovania 35
  9. Pantomimické Vianoce sa začnú pokusom o rekord, môžete sa pridať 34
  10. Erik Baláž získal prestížnu cenu Foto 26

Riešime za Vás

Šetrenie vody
Liptovský Mikuláš

Šetrenie vody

V riešení
Policajná hliadka hrala v službe futbal.
Liptovský Mikuláš

Policajná hliadka hrala v službe futbal

Vyriešené
Pridaj svoj podnet

Najčítanejšie správy

Mikuláš

Ak bude mrznúť, lyžovať sa bude možno už v novembri

Zjazdovky pod Chopkom už zasnežujú, ak bude priať snehu počasie, sezónu v Jasnej spustia možno ešte v novembri.

V Jasnej otvoria nové centrum

Lyžiarske stredisko Jasná bude mať konečne plnohodnotné centrum. Okrem širokej ponuky služieb dostane stredisko výrazný orientačný bod a lyžiari sa vďaka tomu lepšie zorientujú.

Strom ktorý chceli ľudia vypíliť, ozdobí cez Vianoce námestie

Liptovský Mikuláš má už svoj vianočný stromček. Jeho ceste na námestie predchádzal zaujímavý príbeh.

Liptov je srdcom slovenského skialpinizmu

Kedysi tento šport robilo pár nadšencov no posledné zimy vyrážajú do okolitých hôr stovky skialpinistov. Liptov je bohatý aj na skvelých pretekárov a niekoľko ťažkých a krásnych pretekov.

Liptovský hrad viac nebude len ruinou, zveľaďuje ho občianske združenie

Dobrovoľníci a nadšenci premieňajú zabudnutý hrad na živé miesto. Ich prioritou je kováčska vyhňa.

Blízke regióny

Toľko kritizovaný podchod v centre Martina sa najprv zmení od Galérie, potom aj od tržnice

Do problémového objektu nalejú tisíce eur, na jeho obnovu už prispel aj majiteľ Obchodného centra Galéria.

Takto sa čoskoro rozšíri martinské Campo di Martin

Do areálu nákupného strediska v martinských Košútoch pribudne nový objekt. Robotníci tam čoskoro postavia ďalšie centrum s desiatimi prevádzkami pre obchod a služby.

Nešťastie v lese vzalo dvom deťom otca

Dvoch lesných robotníkov privalil strom. Jeden má zranenú ruku, druhý zraneniam podľahol.

Narazil do stĺpu, policajti mu namerali 2,13 promile

Nočná jazda Volkswagenu Chlebnicami sa skončila predčasne. Muž so ženou utrpeli zranenia.

Pozrite, čo všetko sa zmení v trstenskej pôrodnici

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Hornooravskej nemocnice prejde rozsiahlou rekonštrukciou. Z eurofondov získalo zariadenie až 3,7 milióna eur.

Všetky správy

Ak sa bude chcieť pacient objednať, vyšetrenie nech si zaplatí sám

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker chce zmeniť spôsob objednávania pacientov.

Lovec ponoriek: Ak ponorku nájdu, námorníkov aj tak nezachránia

Stratenú argentínsku ponorku by mohol nájsť sonar, hovorí bývalý člen amerického námorníctva ROSS HALL.

Bratov Paškovcov odsúdili za brutálnu bitku v centre Košíc

Dvaja dostali podmienku, jeden peňažný trest.

Aká je kvalita vzduchu vo vašom meste? Skontrolujete si ju online

Kvalitu ovzdušia môžete sledovať po hodinách.

Dobré ráno: Fico má strach? Zase sa pustil do prezidenta

Prečo Fico zaútočil na Kisku? A čo sa deje v Smere?

Kam vyraziť